Mondo Káva - BRAZIL

BRAZIL CASCAVEL VERDE

Třída kávy: NY2 Scr. 16+
Region: různé
Farma: různé
Odrůda: směs odrůd
Zpracování: Pulped natural/třešeň je před zpracováním zbavena pouze slupky
Nadm. výška: 800 – 1.115 m.n.m.
CS: 83,5
Doporučený způsob přípravy: espresso, V60, aeropress, moka express
Chuťový profil: mléčná čokoláda, oříšky, sladké tóny červeného jablka a broskví

Pojmenovaný po chřestýši, Carcavel Verde (portugalsky „verde“ = zelený) je klasická jemně ovocná káva s citrusovou aciditou vhodně doplněná květinovými tóny. V chuti však převažuje kakaovo-oříškový základ v závěru doplněný příjemnou sladkostí cukrové třtiny.

Spolupráce místních farmářů se společností Sucafina zajišťuje na jednu stranu stabilní kvalitu místní kávy, na druhé straně pak mají tito farmáři zajištěn férový přístup, podporu v pěstování a sklizni kávy, a samozřejmě také férovou cenu za svou práci.

Cascavel Verde je součástí projektu společnosti Sucafina, která sdružuje místní farmáře za účelem vytvoření přímého kontaktu mezi farmářem a kupujícím subjektem, čímž může společnost mít pod kontrolou konzistentní kvalitu kávy a také zaručit férové zacházení s farmáři samotnými.

Carcavel Verde (portugalsky zelený chřestýš) symbolizuje symbiózu mezi svazkem farmářů a společností stejně tak, jako chřestýš chrání farmářovo pole před hlodavci, kteří by mohli farmářovu úrodu ohrozit (sežráním výpěstků, překousáním zavlažovacích potrubí, apod.).

NY2 je označení, které nás ujišťuje, že ve vzorku o hmotnosti 300g není více než6 defektních zrn. Tato skutečnost nás ujišťuje, že takto zanedbatelné množství nebude mít na kávu ve vašem šálku žádný vliv.